Data ślubu: 16.07.2011 (do ślubu: 0 dni)

zmień
Zapisz
 
 
 
 

Menu weselne

 
 
 
 
 
 

Polecana lista

  • ZUPA 
     
    • Krem borowikowy
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Roladki z kurczaka z szałwią
    • Kotleciki cielęce nadziewane serem i pomidorami
    • Polędwiczki wieprzowe w sosie koniakowym
    • Brokuły z serem feta
    • Dodatki: kluski białe, ryż, ziemniaki puree
    • Sałatka grecka bez cebuli, marchew z cytryną, kapusta pekińska w sosie winegret
  • DESER 
     
    • Puchar lodowy: czekoladowe, kokosowe, pomarańczowe, dodatki orzechy, rodzynki
  • ZIMNA PŁYTA 
     
    • Pasztety
    • Roladki z łososia z kaparami i cytryną
    • Jajka faszerowane
    • Deska serowa: sery pleśniowe z pieprzem, z ziołami, naturalne, z bazylią, wybór serów żółtych oraz wędzonych
    • Rulony z szynki z musem chrzanowym w galarecie
    • Schab w galarecie, tym baliki z drobiu z groszkiem i marchewką
    • Sos tatarski, chrzanowy
    • Sałatka z pieczonym kurczakiem
    • Sałatka warzywna w sosem winegret
    • Sałatka z rucoli z suszonymi pomidorami serem gorgonzola i pestkami dyni
    • Pomidory z mozzarellą
    • Sałatka meksykańska bez szynki
    • Zestaw wędlin – szynka, polędwica, baleron, salami, kiełbasy swojskie
    • Koreczki śledziowe – z papryką i ogórkiem
  • I GORĄCA KOLACJA STAROPOLSKA 
     
    • Ziemniaki smażone ze skórką
    • Chrzan, musztarda, żurawina
    • Sałatka wiosenna z sosem winegret
    • Steki z dzika
  • II GORĄCA KOLACJA 
     
    • Barszcz z krokietem lub strogonoff

  • ZUPA 
     
    • Zupa borowikowa z kuleczkami mięsnymi i groszkiem ptysiowym
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Warkocz z polędwicy z sosem serowym, szyszkami ziemniaczanymi i zestawem surówek
  • DESER 
     
    • Puchar lodowy
  • I GORĄCA KOLACJA 
     
    • Flaki lub gulasz węgierski
    • Szynka płonąca z sosem żurawinowo-chrzanowym z podkładem muzycznym motywu "Janosika"
  • II GORĄCA KOLACJA 
     
    • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • ZIMNA PŁYTA 
     
    • Półmisek wędlin pieczonych
    • Śledź z kaparami
    • Róże łososiowe z musem śmietanowym i kawiorem
    • Carpaccio wołowe
    • Ryba maślana z łososiem i szpinakiem
    • Schab ze śliwką
    • Karczek w skórce ziołowo-serowej
    • Polędwiczka z kurkami i papryką
    • Baleron białoruski
    • Małe gotowane goloneczki
    • Sałatka cesarska
    • Sałatka grecka
    • Pomidory z mozarellą
    • Pieczywo
    • Dipy – czosnkowy i paprykowy

  • ZUPA 
     
    • Rosół z makaronem i pulpetami mięsnymi
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Cielęcina w sosie kurkowym
    • Rolada śląska
    • Pierś indycza z pieczarkami
    • Filet z kaczki
    • Kluski białe, kluski tarte
    • Ziemniaki
    • Sałatka z kapusty czerwonej z rodzynkami
    • Kapusta kiszona z grzybami
    • Surówka z selera w sosie jogurtowym z orzechami
    • Jabłko z żurawiną
  • DESER 
     
    • Puchar lodowy o różnych smakach (wanilia, bakalia, truskawka, czekoladowy, tiramisu, jagodowe) z bitą śmietaną, owocami i musem, adwokatem
  • ZIMNA PŁYTA 
     
    • Galantyna z drobiu
    • Filet z pstrąga w galarecie rieslingowej
    • Rulony z szynki w galarecie z puchem chrzanowym
    • Sałatka z wędzonego kurczaka z ananasem i ryżem
    • Płaty wędzonego Łososia norweskiego z cytryną
    • Piersi indycze faszerowane szpinakiem
    • Filety śledziowe w sosie tatarskim
    • Jaja faszerowane pastami
    • Zestaw wędlin - szynka, polędwica, baleron, salami, kiełbasy swojskie
    • Deska serowa: sery pleśniowe z pieprzem, z ziołami, naturalne, z bazylią, wybór serów żółtych oraz wędzonych
    • Sałatka grecka
    • Kuleczki rybne marynowane
    • Pieczony schab w galarecie
    • Marynaty: grzybki, ogórki, papryka, pomidor
    • Pieczywo i masło
  • I GORĄCA KOLACJA 
     
    • Szynka staropolska pieczona – podawana w całości, serwowana przez kucharza
    • Ziemniaki smażone ze skórką
    • Chrzan, musztarda, żurawina
    • Sałatka wiosenna z sosem vinegret
  • II GORĄCA KOLACJA 
     
    • Żurek po królewsku z jajkiem i szynką

  • PRZYSTAWKA 
     
    • Pasztet z gęsi polskich z bakaliami, orzechami i sosem cumberland
  • ZUPA 
     
    • Krem ze szparagów
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Polędwiczki wieprzowe w boczku w sosie z kolorowym pieprzem
    • Steki cielęce w sosie śmietanowo – grzybowym
    • Piersi z kurczaka zapiekane z mozarellą
    • Kluski śląskie białe
    • Gnocchi – w mniejszych ilościach
    • Ziemniaki pieczone
    • Buraczki zasmażane
    • Kapusta włoska na ciepło (gotowana biała kapusta)
  • DESER 
     
    • Szarlotka na gorąco z lodami waniliowymi
  • ZIMNA PŁYTA 
     
    • Śledzik w zaprawie korzennej, oleju, śmietanie
    • Roladki z soli
    • Szynka parmeńska z melonem
    • Półmisek wędlin
    • Deska serów dojrzewających
    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Jajka z majonezem, z pastami rybnymi
  • I GORĄCA KOLACJA 
     
    • Grill (karkówka, kiełbaska, szaszłyk, ziemniaczki pieczone, golonko, podudzia z kurczaka, filet z kurczaka)
    • Sałatka grecka
    • Ziemniaki w folii z masłem czosnkowym
  • II GORĄCA KOLACJA 
     
    • Zupa borowikowa w chlebowej czarce

  • ZUPA 
     
    • Rosół z makaronem lub czosnkowa z grzankami i serem
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Żebro w zalewie miodowej lub golonko opiekane na chrupiąco
    • Ziemniaczki opiekane w ziołach i masełku czosnkowym
    • Zestaw trzech surówek
      do wyboru: seler z bakaliami, ćwikła z chrzanem, sałatka wiosenna, marchew z brzoskwinią, kapusta czerwona, mizeria
  • DESER 
     
    • Kruszonka ze śliwkami lub szarlotka na ciepło z gałką lodów
  • BUFET ZIMNY 
     
    • Swojskie wędliny na dębowych deskach
    • Mięsiwa pieczone i pęta kiełbas na dębowych deskach
    • Oscypki i sery wędzone
    • Pasztety domowe dwóch smaków
    • Salceson tradycyjny, kaszanka po wiejsku
    • Tymbaliki drobiowe
    • Śledź w śmietanie i jabłku
    • Śledź po góralsku
    • Jaja w sosie tatarskim
    • Pikle w trzech rodzajach
    • Pieczywo jasne i ciemne
    • Sosy zimne do mięs
    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Sałatka książęca z pieczonym mięsem
    • Na ciepło: bigos góralski
  • GÓRALSKIE DANIA GORĄCE 
     
    • Polędwica na ostro z kluskami góralskimi
    • Pieczony prosiak z ryżem i warzywami (Grill w Parku)
    • Flaczki cielęce po góralsku lub żurek z kiełbaską i jajkiem
  • CIASTA/OWOCE 
     
    • Sernik krakowski
    • Szarlotka
    • Makowiec z bakaliami
    • Miodownik z kremem waniliowym
    • Kosze owocowe na bufetach

  • ZUPA 
     
    • Krem brokułowo-kalafiorowy z groszkiem ptysiowym lub tradycyjny rosół z makaronem
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Filet z kurczaka w sosie kurkowym
    • Ziemniaki puree lub talarki ziemniaczane lub ziemniaczki po krakowsku
    • Zestaw trzech surówek
      do wyboru: seler z bakaliami, ćwikła z chrzanem, sałatka wiosenna, marchew z brzoskwinią, kapusta czerwona, mizeria
  • DESER 
     
    • Kompozycja lodowa lub puchar owocowy
  • BUFET ZIMNY 
     
    • Paleta wędlin
    • Paleta mięs pieczonych
    • Deska serów różnych z winogronami i orzechami
    • Pasztety staropolskie
    • Tymbaliki drobiowe
    • Śledź w śmietanie i jabłku
    • Śledź po góralsku
    • Jaja w sosie tatarskim
    • Pikle w trzech rodzajach
    • Pieczywo jasne i ciemne
    • Sosy zimne do mięs
    • Tradycyjna sałatka jarzynowa
    • Sałatka książęca z pieczonym mięsem
  • DANIA GORĄCE 
     
    • Boeuf Strogonoff
    • Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem lub żurek staropolski z jajkiem

  • ZUPA 
     
    • Krem pomidorowy z kluseczkami lub bulion wołowy z kołdunami
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Rolada schabowa w sosie ziołowym
    • Ziemniaki Puree lub talarki ziemniaczane lub ziemniaczki po krakowsku
    • Zestaw trzech surówek
      do wyboru: seler z bakaliami, ćwikła z chrzanem, sałatka wiosenna, marchew z brzoskwinią, kapusta czerwona, mizeria
  • DESER 
     
    • Szarlotka w sosie waniliowym lub na ciepło z gałką lodów
  • BUFET ZIMNY 
     
    • Paleta wędlin
    • Paleta mięs pieczonych
    • Paleta kiełbas
    • Deska serów różnych z winogronami i orzechami
    • Tymbaliki drobiowe
    • Śledź w śmietanie i jabłku
    • Śledź po cygańsku
    • Pomidory faszerowane tuńczykiem
    • Pikle w trzech rodzajach
    • Pieczywo jasne i ciemne
    • Sosy zimne do mięs
    • Sałatka chłopska
    • Sałatka serowa
  • DANIA GORĄCE 
     
    • Bogracz w czarce chlebowej
    • Zupa cebulowa z grzankami lub kwaśnica na ziobrze

  • PRZYSTAWKA 
     
    • Kompozycja z łososia
  • ZUPA 
     
    • Krem leśny z groszkiem ptysiowym lub zupa cebulowa z grzankami
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Polędwiczki wieprzowe w zielonym pieprzu
    • Ziemniaki Puree lub talarki ziemniaczane lub ziemniaki po krakowsku
    • Zestaw trzech surówek
      do wyboru: seler z bakaliami, ćwikła z chrzanem, sałatka wiosenna, marchew z brzoskwinią, kapusta czerwona, mizeria
  • DESER 
     
    • Torcik z białej czekolady lub puchar owocowy
  • BUFET ZIMNY 
     
    • Paleta wędlin
    • Paleta mięs pieczonych
    • Pęta kiełbas
    • Deska serów różnych z winogronami i orzechami
    • Tymbaliki drobiowe
    • Śledź w śmietanie i jabłku
    • Śledź po cygańsku
    • Pulpeciki w sosie śłodko-kwaśnym
    • Pikle w trzech rodzajach
    • Pieczywo jasne i ciemne
    • Sosy zimne do mięs
    • Sałatka pieczarkowa z groszkiem zielonym i szczypiorkiem
    • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
    • Sałatka gyros z pieczonym mięsem
  • DANIA GORĄCE 
     
    • Indyk pieczony w sosie winnym ze świeżym rozmarynem i gotowanymi warzywami
    • Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem

  • PRZYSTAWKA 
     
    • Indyk w maladze z żurawiną
  • ZUPA 
     
    • Tradycyjny rosół z makaronem lub włoskie minestone warzywne
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Fileciki cielęce w sosie serowo-porowym
    • Ziemniaki Puree lub talarki ziemniaczane lub ziemniaczki po krakowsku
    • Zestaw trzech surówek
      do wyboru: seler z bakaliami, ćwikła z chrzanem, sałatka wiosenna, marchew z brzoskwinią, kapusta czerwona, mizeria
  • DESER 
     
    • Torcik z białej czekolady lub puchar owocowy
  • BUFET ZIMNY 
     
    • Paleta wędlin
    • Paleta mięs pieczonych
    • Pęta kiełbas
    • Deska serów różnych z winogornami i orzechami
    • Tymbaliki drobiowe
    • Śledź w śmietanie i jabłku
    • Śledź po cygańsku
    • Wędzone pałki z kurczaka
    • Pasztety staropolskie
    • Pikle w trzech rodzajach
    • Pieczywo jasne i ciemne
    • Sosy zimne do mięs
    • Sałatka jarzynowa z brokułami
    • Sałatka z kurczakiem wędzonym
    • Mix sałat ze świeżymi warzywami i sosem winegret
  • DANIA GORĄCE 
     
    • Kurczak w sosie paprykowo-musztardowym
    • Kwaśnica na ziobrze lub gulasz myśliwski z kluseczkami

  • PRZYSTAWKA 
     
    • Tarta z łososia z sosem bazyliowym
  • ZUPA 
     
    • Krem z zielonego groszku lub krem ze świeżego szpinaku lub aksamitny bulion z kluseczkami mięsnymi
  • DANIA GŁÓWNE 
     
    • Kaczka w hutnie śliwkowym z jabłkiem na ciepło i orzechami
    • Ziemniaki Puree lub talarki ziemniaczane lub ziemniaczki po krakowsku lub kolorowe kulki ryżowe
    • Zestaw trzech surówek
      do wyboru: seler z bakaliami, ćwikła z chrzanem, sałatka wiosenna, marchew z brzoskwinią, kapusta czerwona, mizeria
  • DESER 
     
    • Strudel jabłkowy z karmelem lub deser Lombardino
  • BUFET ZIMNY 
     
    • Patyczki z kurczakiem i śliwką
    • Pasztety staropolskie
    • Pomidory z Mozarellą i świeżą bazylią
    • Pęta kiełbas
    • Paleta mięs pieczonych
    • Deska serówe różnych z winogronami i orzechami
    • Tymbaliki drobiowe i wieprzowe
    • Galantyna z indyka
    • Śledź w śmietanie i jabłku
    • Śledź po cygańsku
    • Pikle w trzech rodzajach
    • Pieczywo jasne i ciemne
    • Sosy zimne
    • Sałatka brokułowo-kalafiorowa w sosie jogurtowym
    • Sałatka szefa w sosie majonezowym
    • Sałatka wiosenna

  • PRZYSTAWKA 
     
    • Pasztet z dziczyzny w otulinie grejpfrutowo-malinowej
  • ZUPA 
     
    • Aksamitny bulion z kaczki z pulpecikami lub krem leśny w czarce chlebowej
  • DANIE GŁÓWNE 
     
    • Sarna w demi-glace winnym na julienne warzywnym z puree dyniowym
  • DESER 
     
    • Strudel jabłkowy z lodami waniliowymi i cynamonem
  • BUFET ZIMNY 
     
    • Swojskie wędliny na dębowych deskach
    • Mięsiwa pieczone i pęta kiełbas na dębowych deskach
    • Oscypki, sery wędzone z paluchami chlebowymi
    • Pasztety domowe dwóch smaków
    • Salceson tradycyjny, kaszanka po wiejsku
    • Węgorz w galarecie
    • Galantyna z indyka z musem żurawinowym
    • Rolada z boczku pieczonego w igliwiu
    • Śledź w śmietanie i jabłku
    • Śledź po cygańsku
    • Smalczyk wiejski z pajda chleba
    • Konfitury, chrzan, pikle
    • Pieczywo różne
    • Sałatki: bawarska
  • DANIA GORĄCE 
     
    • Roladki schabowe w sosie leśnym z placuszkami rost i kapusta modra lub prosiak pieczony z ryżem
    • Gulasz myśliwski z kopytkami lub grill w ogródku
    • Żur kasztelański
  • CIASTA/OWOCE 
     
    • Sernik krakowski
    • Szarlotka
    • Makowiec z bakaliami
    • Miodownik z kremem waniliowym
    • Kosze owocowe